Hepsi Grubu Ve Biz

Hepsi Grubu Ve Biz ! Eğlene bileceğimiz süper bir forum !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 38
Kayıt tarihi : 26/01/09
Yaş : 19
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)   Paz Haz. 07, 2009 9:33 pm



Çok sevdigim bir tarifi paylasmak istiyorum; tahinli corek. Bugune kadar farkli tarifleri denedim ama en begendigim bu tarif (Dr. Oetker'in) oldu; pastaneden alinmis corekleri aratmiyor. Burada mayali un bulamadigim icin tarifte degisiklikler yaptim; seker, tuz ve maya ekledim, onlar olmazsa olmaz diyerek. Sonuctan memnun kaldim. Siz de benim gibi tahinli corek sevenlerdenseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler:
Hamuru:
1 Corba kasigi instant maya
1 Corba kasigi toz seker
1 Cay kasigi tuz
1/2 Cay bardagi sivi yag
75 g tereyagi (oda sicakliginda, yumusak)
3 Cay bardagi ilik sut
Aldigi kadar un (yaklasik 3 su bardagi)
Ici:
1 Su bardagi tahin
1 Su bardagi toz seker

Uzeri:
1 Yumurta sarisi
Cekilmis ceviz veya susam

Not: 1 Su bardagi = 250 ml

Yapilisi:
Un, seker, tuz ve mayayi karistirin. Ortasini havuz gibi acip tereyagini, siviyagi ve ilik sutu koyun. Elinize ve kaba yapismayacak hale gelene kadar 5-10 dakika yogurun. (Yumusak fakat ele yapismayan bir hamur olmali. Unun fazla gelecegini dusunuyorsaniz fazlasini kullanmayin.) Hamurun ustunu ortup hacmi iki katina cikana kadar ilik bir yerde (buzdolabinin ustunu tavsiye ederim) en az 1 saat dinlendirin.
Tahinle toz sekeri karistirin. (Ben sekeri corekte kitir kitir sevmedigim icin mutfak robotunda cektim. Isterseniz pudra sekeri de kullanabilirsiniz.)
Hamuru 12 esit parcaya ayirin. 2-3 mm kalinliginda acip tahinli harci surun ve rulo seklinde sarin. Bezelerin hepsini bu sekilde hazirlayip rulolarin ustunu ortun ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatin. Gul gibi bir ucu etrafinda sarin ve ucunu alta kivirin. Tepsiye dizdiginiz coreklerin ustune yumurta sarisi surun ve robotta cekilmis ceviz, findik veya susam serpin. Onceden isinmis 180 C firinda ustu kizarana kadar 20-30 dakika pisirin. Firindan cikarinca ustune bir havlu veya baska bir tepsi ortun.



Bir gece önce karışımı hazırlayıp ertesi sabahda yuvarlayıp şekil verdim.
Bu topların yapımı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. İçine dilerseniz bayatlayan keklerinizi, eğer yoksa benim gibi evdeki Eti'nin Çifte Kavrulmuş Bisküvilerinden ve Bir miktar minik gofretlerden koyabilirsiniz...

Malzemelerimiz:

1 Kutu 200 ml. Sıvı Krema

3 Paket 80 gr.lık Bitter Çikolata

1/2 Paketden Biraz fazla Bisküvi (Eti Çifte Kavrulmuş Kullandım)

ve Paketin dibinde kalan gofretleri değerlendirmek adına 7-8 adet küp gofret

2-3 Çorba Kaşığı Portakal Şekerlemesi,

Üzeri için Hindistan cevizi, kakao, file fındık, renkli şekerler

Yapım Aşamaları:

Kremayı ısıtmaya uygun bir kaba alıyoruz, içine ufak parçalara ayırdığımız bitter çikolatayı katıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırıyoruz. Kaynamasına izin vermeden ocakdan alıyoruz.
Bir müddet ılındıktan sonra içine arzuya göre evde kalan keklerinizi ya da benim yaptığım gibi bisküvi ve gofretleri ufalayarak ekliyoruz. Karışımı iyice karıştırarak birbirine yediyoruz.
Bu aşamadan sonra hazırladığımız karışımı en az 4-5 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra 4-5 saat de buzdolabında bekletiyoruz.

Ve şekil verme aşaması:

Bir kaşık yardımıyla küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp bazılarının içine Portakal Şekerlemelerimden koyup, kakaoya, hindistan cevizine, file fındığa ve renkli şekerlere bulayıp kağıtlara yerleştirdim. İkram sırası gelene kadar buzdolabında beklettim...



Verilen kek hamuru tarifini 26 cm lik bir kalıpta pişirirseniz biraz daha yüksek bir pastanız olur. Ben 28 cm lik kalıp kullandım.Kremasına antep fıstığı+krem şanti ekledim.

Malzemeler

Kakaolu Pandispanya
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta
4 kaşık kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema

1.5 lt süt
9 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1/2 bardak antep fıstığı
Hindistancevizi
vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı

Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Daha sevimli olması için , göz ,ağız ve kirpi pastaya dönüşmesi için biskrem çubukları ekleyebilirsiniz.



Bu benim en sevdiğim börektir Smile Peynirli börek sevmediğim halde. Peynirin tadı pek belli olmuyor. Ispanak çok sağlıklı ayrıca ben ıspanaktan nefret ettiğim halde börekte çok lezzetli olduğunu düşünüyorum Smile Bence denemelisiniz...

Malzemeler

4 yufka
Yarım kg ıspanak
1 baş soğan + 3 yemek kaşığı z.yağı
150 gr yağsız beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı

Ispanaklar yıkanıp, küçük küçük doğranır. Büyükçe bir kaba alınıp, üzerine tuz karabiber serpilir. Soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırılır. ( Yağın sıcağıyla ıspanaklar böreğe konacak kıvama geliyor, kavurmaya gerek kalmıyor, böylece ıspanağın besin değerini korumaya çalışıyoruz.)

Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuz çırpılır. Yufkalar masanın üzerine üstüste serilir. Ortadan ikiye kesilir. Tepsinin boyuna göre kenarlarındaki fazlalıklar da kesilir. Yarım yufka alınır, kenarından kesilen fazla parçalar içine serilir. Yumurtalı karışımdan fırçayla bol bol sürülür. Ispanaklı harç ve peynir koyup, sarılır. Sarılan yufkalar yanyana tepsiye dizilip kalan yumurtalı harç üzerine sürülür. Servisi kolaylaştırmak için kesilir ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.



AFİYET OLSUN Smile YORUMLARDAN SONRA DEVAM Smile


En son Admin tarafından Ptsi Haz. 08, 2009 5:49 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gruphepsim.forume.biz
meLenqoLiqK_meLeqK



Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 05/06/09
Yaş : 20
Nerden : Adana

MesajKonu: Geri: Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)   Paz Haz. 07, 2009 9:55 pm

ayy çok lezizzz görünüolarr Very Happy Very Happy... payLasım için sağoL cnm ...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 38
Kayıt tarihi : 26/01/09
Yaş : 19
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)   Paz Haz. 07, 2009 10:05 pm

önemli değil Nur^um Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gruphepsim.forume.biz
Zeynep



Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 08/06/09
Yaş : 17
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)   Ptsi Haz. 08, 2009 3:17 pm

Ayyy çok güzeller hepsini deniycem Very Happy saol canım Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gruphepsim.forume.biz/
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)   Bugün 9:52 am

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Benim Köşem :) Tüm Lezzeti Yiyecekler :)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Benim giflik resimler köşem
» HANIMLAR EVINIZIN RESMINI CEKIN
» Erkin Koray ''38'' FuLL Albüm
» AYŞEM SENİ SEVİYORUM SENİN İÇİN CANIM AŞKIM
» Sen benim tutkularımsın

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hepsi Grubu Ve Biz :: Her Telden :: Serbest Kürsü :: Benim Köşem-
Buraya geçin: